
Sa obiljem dragocenih lekovitih svojstava, bundeva je nezaobilazna namirnica na trpezama. Bundeva je bogat izvor vitamina A i C, proteina, kalijuma. Ona je nepresušan izvor i zahvalan sastojak brojnim receptima. Danas na blogu, malo inspiracije – šta spremiti sa bundevom.
Jednostavan i ukusan recept. Jedva čeka da ga isprobate.
Recept koji zahteva malo više vremena od prethodnog, ali zato pruža neverovatno uživanje u ukusu i bojama.
3. Grisine sa bundevom
Jednostavna grickalica za koju su vam potrebni sledeći sastojci:
- 200g brašna
- 100ml vode (mlake) + 1/2 kašičice suvog kvasca
- 50g bundeve (narendane ili iseckane na sitne kockice)
- 2 kašike ulja
- 2 kašike semenki od bundeve
- 1 kašika semena lana
- 1 kašika semena susama
- 1 kašičica soli
Pomešajte suve sastojke i dodajte vodu sa kvascem. Zamesite testo. Testo rastanjite u pravougaonu koru. Isecite trake – oko 1 cm debljine i širine. Svaku traku još jednom urolajte.
Poređajte ih na pleh preko papira za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni na 180 C, 20-25 minuta.
Par predloga za slatkiše. Novi i interesantni načini kako da iskoristite bundevu.
Nadam se da su vam predlozi bili dovoljno inspirativni, a realizacija ukusna.
Do sledećeg čitanja, pozdrav.