Čaj u službi lepote

Najbolji saveti za lepotu su najčešće oni prirodni. Dok ispijanje čaja donosi mnoge dobrobiti za zdravlje i lepotu – sam čaj možete iskoristiti u svojim svakodnevnim kozmetičkim ritualima.

  • Menta – Čaj od mente, to jest nane ne samo da osvežava, već ima i mnoge dobrobiti za vaše zdravlje. Može poslužiti kao sredstvo za umirenje, za ublažavanje grčeva, olakšava varenje, ublažava žučne tegobe. Sledeći put kada popijete čaj od nane, ne zaboravite da ostavite kesice sa strane. Jer vam mogu poslužiti kao brzo i jednostavno rešenje za naduvene oči. Preko očiju ostavite ohlađene kesice čaja desetak minuta. Tako je jednostavno.
  • Kamilica – Ovaj čaj je dobar za smirenje ili kada želite lakše da zaspite. Umiruje bol i grčeve u stomaku. Ali odličan je i za ispiranje očiju i kose. Ako želite da posvetlite kosu to učinite vodom od kamilice. Vodu od kamilice dobijate tako što  4-5 kesica čaja od kamilice prelijete vrelom vodom i ostavite da odstoji 20 minuta.
  • Lavanda – Kao i kamilica, lavanda se koristi kao blagi sedativ. Kod nervne iscrpljenosti, poremećaja sna i stomačnih problema usled nervoze. Ali lavanda može biti deo vaše kupke, kao i prirodna zaštita od insekata. Kesice čaja od lavande možete čuvati u ormaru i fiokama i tako svojoj odeći dati svež miris.
  • Zeleni čaj – Skoro da nema osobe koja se nije uverila, ili bar čula, o dobrobitima zelenog čaja. Zeleni čaj sadrži kofein, a  vitamini C, E, D i jod obezbedili su mu reputaciju napitka dugovečnosti. Fenoli ga čine oružjem protiv radioaktivnih supstanci, tein širi krvne sudove, aktivira razmenu kiseonika diže mišićni tonus. Od zelenog čaja možete napraviti tonik. Ovaj tonik deluje osvežavajuće i pogodan je za sve tipove kože. Jednu kesicu zelenog čaja ili dve kašičice listova prelijete sa 50 ml ključale vode i ostavite da odstoji 5 minuta. Nakon što ste čaj procedili, ohlađen čuvajte u staklenoj ili plastičnoj bočici. Potrošite ga u roku od 3 dana.

Da li i vi imate neki predlog kako čaj koristiti u kozmetičke svrhe?

Do sledećeg čitanja, veliki pozdrav.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s