Domaće internet priče – Novembar

 

domace-internet-price-novembar-2016
Little blue book Domaće internet priče Novembar 2016

Poslednja nedelja u mesecu je rezervisana za “Domaće internet priče”. Kraj meseca novembra se nekako prebrzo približio, ali uspela sam da pronađem priče koje bi mogle da vas zainteresuju.
Izdvojilo se par internet adresa koje bi vredelo posetiti. Zadovoljstvo mi je da sa vama podelim on line magazine, sajtove, ali i jedan podkast koji zavređuju vašu pažnju.

Prvi magazin koji vam preporučujem da pogledate je Kultur!Kokoška. Online magazin o umetnosti, kulturi, književnosti, nauci. Cilj magazina je da učestvuje i pripomogne u kulturnom podizanju na noge u Srbiji i bivšoj Jugoslaviji. Osim aktuelnih vesti o festivalima u gradu, recenzija i preporuka književnih naslova, kritika aktuelnih filmskih ostvarenja, ovaj magazin bez podilaženja široj publici objavljuje i tekstove pod temama uznemiravanje i histerija. U delu magazina pod nazivom histerija, možete pronaći tekstove na temu zmajeva ili evolucije muvanja. Pre svega autentično, ali i interesantno. Dok se pod temom uznemiravanja nalaze priče kao što su “Crtežom ka izlečenju”ili “Top 5 urbanih mitova”. Priča koja je pripremljena za Noć veštica. Idealno štivo za ljubitelje horor priča.

Druga preporuka je Bookvar, magazin za promociju čitanja. Njihova parola je “Mi nismo eksperti, mi samo volimo da čitamo”. Tekstovi su podeljeni po temama novosti, literatura, prikazi, strip, pozorište. Intervjui sa domaćim piscima, tekstovi o hit knjigama koje niko nije hteo da objavi. Jedan broj magazina posvećen Teri Pračetu. Obilje tekstova u kojima možete uživati, aktuelne vesti, zanimljive teme. Za ljubitelje pisane reči, ne samo knjiga, već i stripa i pozorišta prava adresa koju treba pratiti.

Kao veliki ljubitelj podkasta, pokušavala sam da pronađem neki na bliskom jeziku. I opet se pokazalo da IT sektor i oni koji rade u njemu  bolje od ostalih prate trendove. Tako da danas u ovom tekstu, izdvajam  IT Serbia Podcast. It Serbia Podcast  je samostalni projekat sa ciljem promocije IT industrije i njenih učesnika na području Srbije i regiona. Intervjui sa inspirativnim i uspešnim ljudima, postavljanje pitanja o aktuelnim temama, diskusije, zapošljavanje u IT industriji. Čak i da vam ta grana industrije nije bliska ili interesantna, ono što se meni dopada u ovom podkastu je poruka koja se provlači kroz njihov rad i koju bih izdvojila. Ako želimo da uspemo, moramo da pratimo dostignuća u svetu, konstantno učimo i dopunjujemo svoje znanje. Budemo vredni, produktivni i profesionalni, to je jedini put do uspeha.

Nadam se da ćete među predlozima pronaći nešto zanimljivo.

Da li i vi imate neki magazin, sajt, portal da preporučite?

Napišite mi u komentarima.

Do sledećeg  čitanja,

Tanja

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s