5 inspirativnih newslettera

Inspirativni newsletter

Možda čitanje elektronske pošte nije toliko zanimljivo, ali imam rešenje kako vaše sanduče može postati izvor interesantnih informacija. Pridružite se pokretu koji želi da čitanje e-mailova učiniti zabavnim, nećete biti razočarani. Prvo da definišem, newsletter (njuzleter ) je publikacija u vidu elektronske poruke kojima se dobija obaveštenje o novostima za koje ste se pretplatili. Ovakvu vrstu obaveštavanja korisnika ili čitaoca, sve više prihvataju i blogeri. Informacije mogu biti različite, od podataka o tekstovima koji su obavljeni na blogu, do najnovijih vesti koje stižu u sažetoj formi. Od vaših interesovanja zavisi na šta želite da se pretplatite tj. prijavite, a očekuje vas predloga za koje mislim da zaslužuju vašu pažnju. Nadam se da će predlozi biti dovoljno inspirativni, a potrudiću se da budu iz različitih društvenih oblasti.

Maria Popova – Brain Pickings

Ono zbog čega me ovaj sajt, newsletter i sama Maria Popova oduševljavaju je povezivanje poznatih književnih dela, afirmisanih pisaca i aktuelnih dešavanja. Potpuno je fantastično koliko savremeno mogu delovati neki tekstovi koja su stvarani pre više od 100 godina. Ali možda nas samo podseća da su ljudska osećanja ostala nepromenjena protekom vremena. Tako se može desiti da vas Maria podseti na neko delo koje je nastalo pre više od pola veka, a u stvari, danas je aktuelnije nego ikad pre. Prava promocija književnosti, ali i svih vrsta umetnosti. Upakovano u sažetu formu, bez nepotrebnih informacija. Za ovaj nesletter možete se prijaviti na ovom linku.

Aleksandra Petrovski

Mogu vam reći da nisam verovala da ću se radovati mailovima u nedelju ujutru. Ali istina je da je ovaj newsletter izvor inspirativnih i interesantnih priča, kako sa područja Beograda, Srbije, tako i svetskih događaja. Aleksandra vam često poklanja i knjige, tako da ne propustite priliku da saznate više o nekim naslovima, a možda i postanete vlasnik. Ono što mene uvek oduševi je izbor najneverovatnijih inspirativnih priča koje Aleksandra pronađe na internetu i pripremi za nas. Aktuelno, uz dozu dobre muzike, sa akcentom na vreme i prostor u kojem živimo. Na ovom linku se možete prijaviti, a tu se nalazi i lista prethodnih izdanja, tako da možete videti šta da očekujete. Inspiracija zagarantovana.

The Skimm

Vesti i informacije u kratkoj formi. Ono čime se promovišu je da vam je za čitanje potrebno 5 minuta ili čak i manje od toga. Dnevna doza informacija potrebnih za uspešno započinjanje dana. Njihova baza čitalaca broji više od  4 miliona prijavljenih, među kojima se izdvajaju imena kao što su Oprah Winfrey i Michelle Obama. Osim političkih, društvenih, zabavnih sadržaja sa područja Severne Amerike, pojave se i vesti iz celog sveta. Zajedničko za sve informacije je da su aktuelne, sažete, tako da ukoliko nemate mnogo vremena ipak ostanete informisani. Link za prijavu, ali i ako kliknete na naziv sajta odmah će vam ponuditi opciju prijavljivanja.

The Muse

Ovaj sajt se prevashodno bavi pitanjima vezanim za posao. Od traženja posla, pisanja cv- a i propratnog pisma, do pitanja odnosa sa kolegama ili šefom. Teme su različite, tako da možete poboljšati svoju sposobnost pisanja službenih mailova, kao i biti informisani o firmama i oglasima za posao. Što se tiče ovog poslednjeg, jedino ako planirate da posao tražite u Americi, može da vam posluži. Raznovrsnost tema koje obrađuju, kao i veoma otvoren i prijatan način na koji se obraćaju čitaocima čine ovaj newsletter „must read“. Vesti koje su važne ukoliko tražite posao ili možda želite da promenite radno mesto. Odgovori na pitanja koja postavljaju čitaoci i veoma pregledni tekstovi čine da tema poslovnog okruženja ne izgleda tako zastrašujuće. Prijavljivanje je lako, potrebno je da na kraju nekog teksta upišete mail na koji želite da dobijate newsletter. Ostaviću vam link ka jednom interesantnom tekstu koji će vas možda zainteresovati da pročitate i ostale. Ne znam da li samo na mene tako deluje, ali ovaj sajt ima velike motivacione moći. Možda vam neće pronaći idealan posao, ali će vas zasigurno inspirisati da radite na sebi i na poboljšanju svoje poslovne karijere.

Ann Friedman

Petak je rezervisan za newsletter autorke Ann Friedman. Sadržaj čine knjige i novinski članci koje je ona pročitala i želi da podeli sa nama. Svi predlozi deluju kao iskrena preporuka iz prve ruke. Veoma su raznovrsni i, ako već volite da čitate potpuno različite tekstove, ovo je način da uštedite na vremenu i pronađete ih na jednom mestu. Linkovi ka tekstovima mogu biti poređani i u formi liste, tako će vam biti preglednije i lakše da izaberete šta želite da čitate. Postoji mogućnost da se prijavite za besplatnu verziju, ali i za članstvo koje se plaća. Kao neko ko koristi ovu besplatnu varijantu, o onoj drugoj imam samo informacije koje pišu i na samom sajtu, tako da više o tome iz prve ruke ne mogu da vam napišem. Link za prijavu, a ujedno i za arhivu.

Šta vi volite da čitate u newsletteru? Iskreno se nadam da imate neki interesantan predlog. Očekujem vaše predloge u komentarima.

Do sledećeg čitanja,

Tanja

 

Advertisement

2 Comments

  1. Dadi says:

    Tanja moram da ti kažem da su ti postovi sve intetrsantniji i inovativniji. Samo tako nastavi 😊 a što se tiče preporuka, interesantno mi deluje ovo za Aleksandru Petrovski, pa ću sigurno to još malo istražiti. Veliki pozz 😘

    Liked by 1 person

    1. Hvala najlepše! 🙂 Aleksandra je jednostavno fantastična, njeni predlozi su uvek inspirativni. Možeš da je pratiš i na instagramu, jer ona ide korak ispred svih. Veliki pozdrav! 🙂 ❤

      Liked by 1 person

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s